Gewoon lekker lopen/crossen

Hoewel ik vorige week tijdens het lopen van de Duinentrail aardig opgeknapt was ben ik aan het begin van de week nog niet echt fit. Of het dan echt verstandig is om een cross te gaan lopen blijft een goede vraag. Toch ben ik wel naar de KAV Holland Cross gegaan die bij de wielerbaan in Spaarndam wordt gehouden. Gewoon om even lekker te kunnen lopen.

Ik ben ook wel benieuwd of mijn benen al weer voldoende hersteld zijn na de Duinentrail van vorige week en de Koppelloop van afgelopen vrijdag. Daarom ben ik ook van plan om niet al te hard te starten en te kijken wat ik in de loop van de wedstrijd nog in mij heb. Het rondje dat we moeten lopen bestaat vooral gras- en smalle bospaden. En het is vlak met wat hobbeltjes om het oude mountainbike-parcours toch wat spannender te maken. Alleen is het wel glad op sommige stukken. Niet gek als de ondergrond uit klei bestaat. Om de 8,4 km vol te maken moeten we drie van deze rondjes lopen.

Na de start ben ik goed weg en sluit mooi aan bij een paar lopers voor mij. Dat is in de eerste stuk nog wel even lekker. Toch voelen de benen wel beter aan dan het tempo dat ik nu loop. Het gaat wel snel maar als het tempo wat naar beneden zakt zou het ook zomaar ‘praattempo’ voor mij kunnen worden. Als er even wat meer ruimte ontstaat ga ik er voorbij en gooi het tempo iets omhoog. Bij zo’n korte cross mag je best wel even een wat hoger tempo lopen.

74488827_2198943370211700_488148820174045184_nToch ben ik aan het begin van de tweede ronde even bang dat mijn versnelling iets te veel van het goede was. Het begint allemaal toch wat te kraken. Alleen komt het allemaal weer goed op de smalle paadjes. Dan vergeet ik even dat soms toch wel zwaar is en loop meteen weer lekker. Ondertussen heb ik al weer een paar lopers ingehaald en zie nog een paar bekenden verderop voor mij lopen. Dat wordt dus jagen in de derde ronde.

Alleen is het parcours in de derde ronde al aardig stuk gelopen. Snel kom ik er niet bij. Pas op een echt glibberstuk kan ik er een inhalen. Mijn trailschoenen geven hier veel meer grip dan zijn gewone wegschoenen. In het laatste stuk zet ik daarom nog maar eens extra aan om ook andere lopers in te halen. Dichter bij kom ik uiteindelijk nog wel maar aansluiting kan ik niet meer krijgen. Het laatste stukje is het dus alleen nog wat versnellen voor plaatsbehoud. Als 8e overall en 3e bij de M35 passeer ik uiteindelijk de finish. Al met al toch lekker gelopen en het cross-seizoen voor mijzelf hiermee ingeluid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s