Dichtbij

6bc1d437-89dd-4765-924a-9408eb849e4cNa de barbecue van gisteravond in het oosten van het land was het de vraag wat ik vandaag zou gaan doen. Gewoon gaan trainen met Vrijheid Blijheid (een loopgroep uit Heemskerk) of meedoen met de Assumburgloop bij IJsclub Kees Jongert. De keus was makkelijk. De ijsbaan is net een kilometer bij huis vandaan en de start is pas om half elf.

De Assumburgloop dus. Hoewel het heel dicht bij huis is heb ik er nooit eerder aan meegedaan. Altijd waren er wel andere loopjes of bezigheden op deze dagen. Dit jaar kwam het een keer goed uit. Aan de start van de Assumburgloop staan slecht 52 deelnemers, een kleinschalige loop. Er is ook maar een afstand, de 10 km, en een jeugdloop. Een makkelijk keuze voor wat ik moet gaan lopen.

Na de start is het eerst twee ronden door het park. Awet Haile start altijd snel en slaat direct een groot gat. Dat doet hij vaak bij wedstrijden en meestal weet ik het gat wel weer dicht te lopen. De rondjes door het park gaan over slingerpaden en een paar gladde bruggetjes, een best leuk stuk. Alleen blijft het gat naar Awet wel hetzelfde. Wil ik nog bij hem komen dan zal ik flink mijn best moeten doen. En met het oog op de komende trails wil ik mijzelf ook niet te veel forceren.

In de lus naar de Broekpolder begint het er wel op te lijken dat het gaatje toch kleiner wordt. Ondertussen hou ik er een stevig tempo in waarmee ik wil proberen bij hem te komen. En dat lijkt te lukken want het gaatje kan ik op een gegeven moment snel dichten, rond de 7 km ben ik bij hem. Alleen weglopen lukt niet meteen, Awet volgt mij meteen. En gezien zijn snelheid na de start wil ik het ook niet op een eindsprint aan laten komen.

IMG_9273Bij het viaduct onder het spoor door versnel ik nog iets en kan een gaatje slaan. Zeker van de winst ben ik nog steeds niet dus hou ik het tempo hoog. Dat is ook wel nodig om nog onder de 35 minuten te kunnen finishen. En dat beetje tegenwind terug richting finish helpt daar ook niet bij. Dus met wat meer inspanning dan gewenst kom ik het ijsbaan terrein weer op waar ik nog een rondje over het grasveld moet. Met nog wat extra versnellen lukt het mij om in 34.52 min. binnen te komen en deze loop te winnen. Met de beker en bos dahlia’s kan ik daarna weer terug naar huis wandelen. Misschien dat ik volgend jaar weer tijd heb, het is een leuk loopje en dichter bij huis kan bijna niet.

Een gedachte over “Dichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s