Groot Boesgenieten

Na mijn DNF bij de Marquetteloop werd ik vorige week woensdag ook nog geveld door de griep. En dan denk je dat de Groot Boeschoten Trail er natuurlijk niet meer in zit. Gelukkig knapte ik snel weer op en begon het idee te krijgen om mijn deelname aan de 21 km dan maar om te zetten naar de 13 km. Silvia had zich hier namelijk voor ingeschreven en ik zou er dan toch ook al zijn. Alleen leek de 13 km mij toch niet geheel verstandig. De kans was groot dat ik dan wel mee zou willen doen om de prijzen. En omdat ik op zaterdag mij echt weer helemaal lekker voelde besloot ik toch maar te starten op de 21 km. Rustig aan weliswaar, want echt diep gaan leek mij toch ook weer niet heel verstandig.

36506485_1111133295709161_2055279079636074496_o

Evengoed ben ik wel vrij vooraan gaan staan in het startvak. Evengoed wel een meter of tien achter de startstreep. Ik was daarin niet de enige want daar stond ongeveer iedereen. Na de start was de kopgroep van vier man voor de eerste bocht al weggelopen. En ik er achteraan met nog een paar man in mijn kielzog.

Van de camping af was het ook direct het bos in. En daar kwam het mooi uit dat ik toch redelijk vooraan was gestart. Mijn ‘rustige’ tempo was altijd nog behoorlijk en dan hoef je op de smalle paadjes ook niet meer in te halen.

De trail loopt vanaf Voorthuizen vooral door de bossen. En dat is lekker met de hoge temperaturen. En waar ik de afgelopen weken erg veel last had van de temperatuur heeft het griepje mij toch goed gedaan. Het was inderdaad nog warm, maar nu kon ik er toch weer goed tegen. Het hielp ook wel dat er geen lange klimmen in het parcours zaten. Wel wat stukken mul zand bij de heidevelden. Alleen maakt dat het wel leuker.

Ondertussen was het vooral pijltjes en lintjes volgen. Het was erg goed uitgezet. Slechts een keer twijfelde ik even. Het pijltje stond wel heel vreemd naar links. Eigenlijk keek ik tegen de achterkant, en rechts in het pad hing en lintje. Al snel had ik door dat het pijltje gewoon omgedraaid was. Even de pijl de juiste richting opgedraaid en we konden mooi weer door. Het bleek maar een lusje te zijn over een klein heuveltje langs de heide waarna je weer op hetzelfde pad uit kwam. Waarschijnlijk hebben de lopers voor mij niets gemerkt en achter mij zijn ze de juiste route in gegaan.

Zo rond de 5 km haal ik Martijn Verzaal in. Hij was te hard gestart en laat zich wat terug zakken. We lopen een stukje samen en praten wat. Toch loop ik langzaam bij hem weg. Mijn tempo voelt nog goed aan en van het griepje heb ik geen last meer. Bij de verzorgingspost rond de 9 kilometer neem ik even uitgebreid de tijd. Ik zou het rustig aan doen en om dan de verzorgingsposten voorbij te stormen is niet de juiste keuze. Martijn gaat mij hier weer voorbij en niet veel later ga ik toch achter hem aan. Een krappe kilometer verder ben ik al weer bij hem en we lopen nog wat samen tot we een smal pad de hei over moeten, hier loop ik weer snel bij hem weg.

Toch blijft het lekker gaan. Het is mooi in de bossen. Veel smalle paden met omgevallen bomen. Soms moet je over de boom heen, soms is er een paadje omheen. En soms ook niet. Dan is het gewoon struinen door de bosbessenstruiken. De weg daar kwijt raken was ook onmogelijk door de hoeveelheid lintjes.

IMG_8681Ongemerkt ben ik zo weer wat kilometers verder en kom ik bij de verzorgingspost bij de schaapskooi. Hier sluiten de 13 km-lopers weer aan. Het is wel zo gezellig om ook andere lopers tegen te komen. De laatste kilometers zet ik nog wat aan om de 4e plek vast te houden. Hier had ik er op gerekend dat we nog wel iets verder zouden moeten lopen. Maar bij 20 km draaien we de camping al weer op en ben ik er. Niet uitgewoond, maar gewoon heerlijk gelopen.

En het was genieten in een mooie hoek van de Veluwe, waar ik eigenlijk nog niet vaak ben geweest. Wat is er dan mooier om deze bij een leuke nieuwe trail te gaan verkennen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s