DNF

42981234101_5bc748bd29_o

DNF, jammer maar helaas.

Het liep gewoon niet. Na 10 kilometer waren de benen echt leeg en stonden beide hamstrings onder hoogspanning. En om dan nog een hele ronde van 7 kilometer te moeten voortstrompelen, daar had ik echt geen zin meer in.

In de eerste ronde van de Marquetteloop ging het nog soepel. Ik liep mooi op een vierde plaats, niet ver achter Nico Altorf. En ik had het zowaar goed naar mijn zin in deze thuiswedstrijd. Vorig jaar had ik hier de halve marathon nog gewonnen. Maar dit jaar waren er op het laatste moment nog een aantal sterke lopers op komen dagen. En dat is natuurlijk wel zo leuk.

Na een eerste ronde in iets meer dan 25.30 min. lag ik nog mooi op schema voor een eindtijd die ongeveer gelijk was aan vorig jaar. Het was niet echt warm maar wel benauwd. Toch had ik er op dat moment nog niet heel veel last van. Alleen op de tweede doorkomst op de Noordermaatweg begonnen beide benen zwaar te worden en te verkrampen. Ik hoopte nog dat ze voor de wind wel weer los zouden lopen. Dat lukte nog even. Toch liepen ze niet veel later weer helemaal vast. En zin om er nog een ronde aan vast te plakken had ik ook niet meer.

Een DNF werd het dus na 14 km. Jammer. Nu een dag later ben ik ik wel blij dat ik niet verder ben gegaan. De benen voelen aan alsof ik er een marathon mee heb gelopen. Echt lekker is dat dus niet. Nu eerst maar even een paar dagen rustig aan doen en dan weer lekker de bossen in voor een mooie trail.

(foto: Bert Oudendijk)

Advertenties

2 gedachtes over “DNF

  1. Pingback: Groot Boesgenieten Trail | de Zandhaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s