Wat een bult!

“Een echt NK-waardig parcours”, zo omschreef speaker Frans Jacobs vandaag de Bavelse Berg waar wij mochten gaan lopen. Ieder jaar wordt het NK Veldloop voor Ambtenaren op een andere locatie georganiseerd. Dit jaar was het in de Gemeente Breda op het nieuwe park op en rond de Bavelse Berg.

nk_veldlopen_ambtenaren-5371_2

Na mijn overwinning vorig jaar in Harderwijk moest ik hier nu natuurlijk ook zijn om mijn titel te verdedigen. Met inlopen had ik gezien dat er toch veel water lag. Het gras was nog niet stuk gelopen, waarschijnlijk wel als we de tweede ronde zouden moeten lopen. Het was dus zaak de schoenen weer stevig aan te trekken om ze niet, zoals in het Amsterdamse Bos, weer te verliezen. Het verdedigen van de titel zou vandaag wel eens heel moeilijk kunnen gaan worden want Martijn de Kok was na een lange blessure weer terug van weggeweest. En hij was op deze 12 km toch wel mijn grootste concurrent.

Na de start was het even een stukje vlak voor we de eerste keer de Bavelse Berg mochten gaan beklimmen. Mijn koppositie moest ik hier direct af staan. Een voor ons onbekende loper versnelde heuvelop en Martijn ging er achter aan. Zelf kon ik niet aanhaken, daarvoor ontbrak vandaag echt de kracht. En die amper 20m hoge klim leek ook maar door te gaan. Makkelijk ging het niet.

Bovenop was een redelijk vlak en slingerend parcours aangelegd. De onbekende loper had ik evengoed al snel weer ingehaald. Alleen Martijn liep al een flink stuk voor mij. Even het gaatje dicht lopen zat er ook echt niet in. Aan de achterzijde moesten we de heuvel weer af om over een pad van graskeien de berg half rond te lopen en weer omhoog te gaan. Langzaam begon ik ook wat meer in mijn ritme te komen. Maar de kracht kwam niet echt meer terug in mijn benen. Dat was vooral bovenop te merken waar we tegenwind en vals plat hadden.

DRaXEdhWAAAmSos

En na de tweede afdaling waren we net op de helft van de wedstrijd. We moesten dezelfde ronde nog een keer af leggen. Martijn liep langzaam van mij weg. Het was wel duidelijk dat ik hem niet meer kon gaan bedreigen. Het gat was daarvoor te groot. En van de lopers achter mij hoefde ik eigenlijk ook al niet veel meer te vrezen. Dat gat was nog een stuk groter. De paden waren ondertussen al aardig stuk gelopen. Ook bovenop de berg bestonden grote stukken uit modder. Stug doorlopen was het enige dat mij te doen stond. En dat lukte dan ook wel weer aardig goed.

En zo was de einduitslag duidelijk. Een mooie 2e plaats bij dit NK, het maximaal haalbare voor deze dag. Makkelijk was het niet, en dat moet ook eigenlijk niet wil een parcours NK-waardig zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s