Fijn afzien

Beeckestijncross 2018.

Vooraf had ik er niet echt zin in. Crossen is leuk, maar na alle lange afstanden van afgelopen maanden zag ik er wel een beetje tegen op. Bij zo’n korte afstand weet je dat je hard moet gaan en je het onherroepelijk ook zwaar gaat krijgen. Wel had ik het plan komende tijd wat vaker korte afstanden te lopen om ook weer meer snelheid te krijgen. En met crossen moet dit laatste wel weer lukken.

27023757_1560810637307464_4027094125435809588_oDit jaar was de start van de Beeckestijncross iets verplaatst en ook was het parcours wat aangepast om er nog meer een cross van te maken. Bij de start moet ik echt even alle zeilen bij zetten om de aansluiting te houden. Hard starten ben ik duidelijk een beetje verleerd. Toch zit ik na de eerste bunker wel bij een aantal lopers die ik toch bij moet kunnen houden.

En zo gaat het over de bunkers, slingerpaadjes en paardenpaden. Langzaam haal ik ook lopers voor mij in een schuif wat op in het veld. De cross bestaat uit drie ronden en halverwege de tweede ronde begin het toch wel zwaar te krijgen. Door meer op ontspanning te letten weet ik mijn tempo vast te houden. Zo haal ik nog een paar lopers in.

P1010824In de laatste ronde zijn de kaarten wel geschud. Het enige dat mij nog lukt is mijn plaats vast houden. Harder kan ik echt niet meer. Hoewel de totale afstand van 9 kilometer niet ver is is dit voor vandaag wel voldoende. De snelheid die ik moet lopen put mij aardig uit. Gelukkig heb ik voldoende afleiding door de achterblijvers die ik moet inhalen. Echt nadenken over dat je het zwaar hebt kan je dan niet.

En dan ben ik al weer bij de finish op een mooie vijfde plaats. Uiteindelijk blijkt dit ook voldoende voor de eerste plaats bij de M35. Het was toch weer afzien vandaag. Dat hoort nu eenmaal bij crossen. Een voordeel van de wat kortere afstanden is dat het dan ook niet zo lang duurt. En ja, eigenlijk is dit afzien ook best wel weer lekker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s