Egmond 2018

Gisteren was het weer tijd voor het jaarlijkse rondje in Egmond aan Zee. Niet dat ik hier ieder jaar ben om de halve marathon te lopen, maar wel vaak. Zo heb ik hier ooit mijn eerste halve marathon gelopen en staat zelfs mijn persoonlijke record op de halve marathon hier. Maar die tijden zijn lang geleden. Gisteren was het dus gewoon weer tijd om hier op een normale manier de halve te gaan lopen.

De laatste tijd heb ik voornamelijk lange afstanden gelopen. Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe deze wat ‘kortere’ afstand gaat. Heb ik nog voldoende snelheid in de benen? En hoe ben ik hersteld van al dat lange werk? In Egmond wil ik toch altijd wel goed presteren.

26758708_1960791687269118_6191835775818809031_o

Al vrij snel na start kan ik de ruimte vinden en op strand heb ik ook direct een mooi tempo te pakken. Een echt snelle start maak ik nooit. Maar door de gunstige wind is dit deze keer geen probleem. Nu hoef ik niet tegen wind in te buffelen om aansluiting te krijgen bij een groepje. De aansluiting komt daarna vanzelf en vaak loop ik ook vanzelf weer verder, op naar het volgende groepje. Zeker op het strand voelen de benen nu goed, en dat is toch wel het terrein wat mijn voorkeur heeft.

Het lijkt op het eerste gezicht een goed strand, toch is het wel wat zoeken en rommelig te belopen. Op veel stukken loop je op de ribbels of op het smalle strookje langs het mulle zand. Evengoed zijn we toch snel in Bakkum om het strand te verlaten en de duinen in te gaan. Nu merk ik dat het strand toch wel wat energie gekost heeft, het is wel eens makkelijker gegaan. Hopelijk ben ik niet te hard gegaan. Even goed op de ontspanning letten, meestal gaat het dan wel weer goed.

Na de Grote Veldweg hebben we wat tegenwind. Dit is meteen ook het laatste stukje tegenwind. Op de camping lopen we in de luwte en de rest is wind mee terug naar de finish. Hier ben ik ondertussen ook weer goed hersteld van het strand en kan het tempo weer mooi oppakken. Bij 11 kilometer kijk ik trouwens voor het eerst op mijn horloge. Tot nu toe heb ik alleen op gevoel gelopen. Met een eindtijd was ik nog niet echt bezig. Toch zie ik dat het lekker gaat. Als ik zo door loop kom ik wel onder de 1.20u. En dat vind ik voor dit jaar toch wel een mooie tijd.

26678015_1960792540602366_520990394668073343_o

Nu we op de verharde weg zijn verwacht ik wel wat lopers die terug komen na het strand. Dat gebeurt echter niet en langzaam kan ik nog wat lopers voor mij voorbij gaan. Echt soepel gaat het niet. Toch lukt het mij om ontspannen te lopen waardoor de snelheid er mooi in blijft en ik redelijk fris weer in Egmond terug kom. De Bloedweg gaat dit jaar dan ook redelijk makkelijk.

En terug in Egmond ben je al weer toe aan de laatste kilometer. Op de klokken zie ik dat ik toch wat harder heb gelopen. Met nog wat aan zetten kan er een nog mooie eindtijd uit rollen. Het is hier ook alleen bij de vuurtoren omhoog en dan de boulevard op om nog eenmaal te versnellen. Onder de 1.16u ga ik niet meer komen. Hiervoor heb ik niet voldoende kracht over. Maar met mijn 1.16.04u ben ik erg tevreden. Mijn snelheid heb ik goed vast kunnen houden. En de 2e (later gewijzigd naar 3e) plaats bij M40 in de wedstrijd is een mooie opsteker.  Een mooi dagje dus weer bij het jaarlijkse rondje in Egmond.

Schermafbeelding 2018-01-15 om 19.15.29

Advertenties

2 gedachtes over “Egmond 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s