Wisentwintertrail 2017

De afgelopen dagen hebben wij onze naam in ere gehouden door oud en nieuw te vieren in Hotel Apeldoorn. En dan is het natuurlijk leuk om er op oudjaarsdag ook nog even een loopevenementje aan vast te plakken. Dat werd dit jaar dus de Wisentwintertrail.

Het is een lekker laagdrempelige trail met afstanden van 8.5, 16 en 23 kilometer. Een leuk parcours door het Orderbos, geen klassement en de tijdwaarneming bestond alleen uit een klok. Er had wel een klassement opgemaakt kunnen worden. Echter had iedereen dan gewonnen. Alle startnummers hadden namelijk het nummer 2017.

Na de “knalloze” start (startpistool weigerde dienst) gingen we vrijwel direct het bos in. Veel klimmetjes, singletracks en laaghangende takken. Ondanks dat het een recreatief loopje is ga je al gauw mee met de kop. Alleen dachten mijn benen daar na een paar kilometer duidelijk anders over. Waarschijnlijk heb ik de afgelopen weken toch iets te veel gedaan. Dus meteen een stuk terug in tempo.

En dat was een goede keus. Hoe verder je kwam, des te meer modder lag er op het parcours. Lekker zwaar dus. En dat allemaal hemelsbreed maximaal drie kilometer van start/finish. Je had vaak werkelijk geen idee welke kant je op ging. Ik ken de omgeving daar nog wel een beetje dus de bekende punten als de Col de Pyramide, Col de Rododendrons, Apenheul en de wilde zwijnen zijn altijd weer leuk om te zien.

Hoe verder ik kwam, des te lekkerder begon ik ook weer te lopen. Hierdoor haalde ik de loper voor mij ook weer bij en zijn we samen de laatste kilometers naar de finish toe gelopen. Het cadeautje van de organisatie was nog een uitdagende laatste kilometer met veel korte klimmetjes en een sprintje de trap af.

De oliebollen, snert en het biertje na afloop maakten deze trail een mooie afsluiter van het jaar.

26540612_10208512984102041_2138646120_o

En voor de volledigheid. Mijn eindtijd op de 23 km was 1.46.18 u, en als tweede de finishboog bereikt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s