Marquetteloop, wederom afzien

Dat het afgelopen zondag niet lekker zou gaan was me al snel duidelijk. Het leek wel een herhaling van zetten van vorig jaar. Allereerst weer de harde zuidwesten wind. Dit is het bekende weer voor de Marquetteloop in Heemskerk. Zuidwesten wind betekent 2/3 van het rondje tegen wind en waar je de wind in de rug denkt te hebben loop je in het bos.

En toch stond ik weer aan de start voor de drie rondjes, het is nu eenmaal mijn geboorteplaats en de wedstrijd wordt georganiseerd door de atletiekvereniging DEM, de vereniging waar ik lid van ben.

De eerste kilometer ging direct in een vlot tempo van 3.19min. Mij even te hard maar ik wilde de voor mij bekende lopers niet laten gaan. Gelukkig ging het tempo daarna iets omlaag en kon ik een beetje bij komen. Dat duurde niet lang want bij het opdraaien van de Noordermaatweg maakt Harald van Doorn een tussensprintje naar de groep voor ons. Willem van ’t Veer en ik er achter aan dus. Op de Noordermaatweg wil je ook niet in je eentje tegen de wind in moeten beuken. Maar van enig ritme is bij mij geen spoortje terug te vinden. We moeten ook al vrij snel het groepje weer laten gaan en gaan met z’n drieën verder.

Het groepje voor ons trekt hard door en een man in een rood shirt moet hier uit lossen en laat zich naar ons terug zakken. Kijk we zijn weer met zijn vieren. Als we eindelijk de Marquettelaan op draaien versnelt deze man in het rood. Ja, en dan ga je er maar weer achter aan. Maar wat een floeper is dat. Blijkt hij uit te stappen…. Die onverwachte versnelling brengt me weer uit mijn ritme. Dat gebeurt je eigenlijk ook alleen als je toch al niet scherp bent of al niet lekker loopt, vandaag heb ik duidelijk mijn dag niet.

Ondertussen heeft Harald ons moeten laten gaan en komt voor de tweede keer de Noordermaatweg in zicht. Er begint ook weer een beetje ritme te komen. Alleen de kracht in mijn benen is ergens onderweg blijven liggen. Maar de samenwerking met Willem gaat in de tweede ronde prima. We kunnen mooi blijven lopen. Langzaam lopen we tegenwind zelfs in op de twee lopers voor ons. Eenmaal de Marquettelaan weer op moet ik Willem laten gaan als hij het gaatje definitief dicht loopt. Het gaat nog steeds niet zoals ik zou willen. Uitstappen doe ik echter niet, daarvoor staan mij nu toch te veel bekenden langs de kant. En ik zie dat Rinus het dopje van zijn camera is vergeten te halen 😉 Die moet dus ook nog een herkansing krijgen.

Verbazing in het begin van de derde ronde…. Ik loop alsof het geen kracht kost het gaatje toch weer dicht. Juist op het moment dat ik aansluit moet Oleg Otmakov lossen. We zijn nu weer met z’n drieën, Willem,ik en Ronny Agten. Dat is niet ongunstig om in dit gezelschap voor de 3e keer de Noordermaatweg op te gaan. Waar komt deze energie in een keer vandaan? Ik snap er niets van en loop eindelijk lekker. Voor mijn gevoel kan ik maar blijven gaan tegen de wind in. Deze opleving blijkt echter van korte duur want op de Noorddorperweg vloeit alle kracht weer weg. Met de grootste mogelijke moeite kan ik tegen de wind in bij Willem en Ronny blijven.

Bij de laatste keer op de Marquettelaan heb ik echter geen antwoord meer op de versnelling en moet ik ze laten gaan. Ik heb ook geen zin meer om te sprinten en eindig in 1.17.00. Ik had vandaag echt op meer gerekend maar het zat er totaal niet in.

Later zie ik dat dit toch niet zo heel veel langzamer is als de 1.16.47 van vorig jaar. Maar het doel om onder de 1.15 te lopen is niet gelukt. Dat zou ik normaal toch makkelijk moeten halen gezien de 1.12.35 die ik in Schoorl nog liep.

Waarom ging het niet? Heb ik de marathon van Rotterdam nog steeds in de benen? Werkelijk waar geen idee.

Komende zondag eerst maar eens de Veluwezoomtrail en daarna eens goed rust houden. Dan moet er toch wel weer een mooi najaar in zitten. Na de mindere Marquetteloop van vorig jaar is er ook een heel mooi najaar uitgerold met een aantal mooie trails en een PR op de Marathon. En ja toen ging de Veluwezoomtrail toch ook lekker…. Op naar de Veluwe dus, heb er zin in!

Advertenties

Een gedachte over “Marquetteloop, wederom afzien

  1. Maken we helaas allemaal een keer mee. Bij VZTweedaagse op zaterdagmiddag niet vooruit te branden en daarom op zondag geen 33km, maar 15km gelopen. Schrale troost, maar gewoon weer lekker vooruit kijken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s